Често задавани въпроси за кислородна терапия за лице с Intraceuticals

28 януари 2021

1. Какво представлява терапията Intraceuticals?

Разбирайки важната роля, която хиалуроновата киселина играе за здравето и външния вид на кожата, австралийският гигант Intraceuticals стига до откритие: при приложение на хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло кожата става хидратирана в дълбочина, по-млада и жизнена. Intraceuticals е кислородна мезотерапия с наномолекулна хиалуронова киселина. Основен компонент на мезотерапевтичните коктейли е нисломоликулната хиалуронова киселина, осигуряваща интензивна хидратация в дълбоките кожни слоеве. Intraceuticals подхранва и с необходими вещества като витамини, антиоксиданти, терапевтични средства на растителна основа и аминопептиди. Активните съставки се транспортират до дермата чрез кислородна инфузия (кислород под налягане), след това под формата на гел се нанася хиалуронова киселина със средна молекула, накрая се запечатва с голяма молекула хиалуронова киселина под формата на крем. Най-доброто продължение на кислородната терапия Intraceuticals са продуктите за домашна грижа, създадени да работят в синхрон с процедурата.

2. При какви кожни проблеми помагат терапиите на Intraceuticals?

Мезотерапиите на Intraceuticals хидратират кожата в дълбочина и са подходящи:

 • за суха и дехидратирана кожа;
 • за кожа с признаци за преждевременно стареене;
 • за чувствителна или увредена от слънцето кожа;
 • кожа с кафяви петна;
 • отпусната кожа;
 • кожа с неравна текстура;
 • податлива към дефекти кожа;
 • за премахване на фини линии и бръчки;
 • за удължаване ефекта от филъри;
 • като превенция против стареене на кожата в следствие загуба на влага.

Интрасютикълс е безиглена мезотерапия, подходяща за всеки тип кожа и приложима целогодишно.

3. Какво представлява хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло?

Хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло е най-леката форма на хиалуронова киселина. Тази специална бързодействаща форма е в основата на всички терапии на Intraceuticals и е включена във всички продукти на австралийската компания. Хиалуроновата киселина:

 • естествено се свързва с водните молекули и допринася за балансиране на нивата на хидратация на кожата и за поддържане на дълготрайно овлажняване;
 • помага на кожата сама да увеличи обема си и допринася за подобряване на обема и плътността на кожата;
 • намалява и изглажда фините линии и бръчките.
 • подпомага за охлаждането и успокояването на чувствителна кожа или кожа, раздразнена от фактори на околната среда;
 • активно извлича други полезни за кожата вещества и ги насочва към нея, повишава абсорбцията на всички ефективни съставки.

4. Какво представлява нанасяне на хиалуронова киселина в слоеве?

За нанасяне на хиалуронова киселина в слоеве се използва хиалуронова киселина с различно молекулно тегло. По-точно това е хиалуронова киселина в три форми с различни тегла или размери на молекулите. Тяхното съвместно действие силно подобрява привличането и задържането на влага от кожата.

5. Какви и кога са видими очакваните резултати?

Резултатите сe наблюдават още веднага след процедура- кожата става свежа, дълбоко хидратирана и с избистрен и сияещ тен. Видимият резутат от една процедура е с продължителност между 10-14 дни и зависи от състоянието на кожата. Приложението на курс от процедури цели наслагване и поддържа добра хидратация на кожата до около месец след процедурите. Продължението на терапията Intraceuticals са продуктите за домашна грижа, създадени да работят в синхрон с процедурата за по-видими и по-дълготрайни резултати.

Първата и най-важна стъпка е добрата консултация. В Prime Aesthetic Center всеки получава безплатна консултация, съдържаща препоръки за подходяща терапия и индивидуална програма. Посещенияга се извършват по алгоритъм, съобразен с индивидуалните особености и нужди.

6. Болезнена ли е процедурата?

Терапията е изключително приятна и отпускаща, чрез която се постигат изключително добри резултати. Intraceuticals бързо става популярна в Холивуд и е любима на Мадона, Виктория Бекъм, Наоми Кембъл, Ким Кардашиан и много други.

7. Може ли системата Intraceuticals да се използва с друга продуктова линия?

Intraceuticals са разработили линия от продукти, предназначени за подсилване на естествения фактор, определящ хидратацията на кожата, като едновременно с това осигуряват важни витамини и стягат кожата. Продуктите на Intraceuticals са разработени така, че да осигурят дълготрайни резултати от терапията, като продължават да хидратират кожата и поддържат получените резултати в периода между терапиите на Intraceuticals. Intraceuticals е нишов бранд, като продуктите са формулирани така, че да се използват заедно и да подобрят действието на други продуктови линии и/или професионални терапии.

8. Може ли терапиите на Intraceuticals да се прилагат заедно с терапии, провеждани с други апарати?

Не е необходимо да се прилага ексфолираща терапия преди терапия на Intraceuticals. Ако желаете обаче, може да приложите микродермабразио или друг физически метод за ексфолиация преди провеждането на терапия Intraceuticals. Към терапията предлагаме и почистване на лице с диамантено микродермабразио с цел кислородната мезотерапия да се извърши след почистване на мъртвата тъкан, когато кожата е най-пропусклива. Светлинна терапия и терапия с микротокове могат да се провеждат след терапия на Intraceuticals.

9. Съществуват ли противопоказания за приложение на терапиите на Intraceuticals?

Технологията на мезотерапията, използваща хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, подобрява абсорбцията на веществата, нанесени върху кожата преди или след терапия на Intraceuticals. Поради тази причина не трябва да се извършва химически пилинг непосредствено преди терапия на Intraceuticals. Освен това, съставки с непредсказуемо действие, например алфа хидрокси киселини, ретиноли и хидрохинон не трябва да се използват непосредствено преди или след терапия на Intraceuticals. 24-48 часа след терапията може отново да се използват алфа хидрокси киселини, ретиноева киселина или хидрохинон при грижа за кожата у дома. Терапията не се провежда при установявани бактериални, вирусни или гъбични инфекции на лицето.

10. Защо пластичните хирурзи и дерматолозите използват Intraceuticals в протоколите си?

Терапията Rejuvenate често се препоръчва от лекарите във връзка с неаблативни лазерни процедури за възстановяване на кожата, за успокояване и охлаждане на кожата след неаблативна Fraxel терапия, след IPL или 5-7 дни след дълбок пилинг.

11. Безопасно ли е?

Терапиите на Intraceuticals са безопасни и може да се използват и при чувствителна кожа, кожа, склонна към розацея. Също така може да се препоръчат и като успокояваща терапия за кожа, изложена на слънце и вятър.

12. Мога ли да използвам терапии и продукти на Intraceuticals, ако съм бременна или кърмя?

Козметиката и козметичните средства не преминават изпитвания за репродуктивна токсичност и поради това продуктите на Intraceuticals не са тествани в това отношение. Дали продуктите трябва да се използват по време на бременност е въпрос на личен избор.

13. Какво отличава Intraceuticals от конкуренцията?

Останалите кислородни мезотерапии се фокусират върху ползите от кислорода, като в основния протокол за терапия кислородът обикновено се пулверизира или пръска върху кожата. Кислородът, пръскан във въздуха, веднага се абсорбира във въздуха. При технологията на Intraceuticals кислородът се прилага под налягане и по много специфичен начин, така че патентованият продукт с хиалуронова киселина да се приложи директно в кожата. Именно благодарение на тази комбинация от кислород под налягане и продукт с дехидратирани наномолекули хиалуронова киселина, съдържащ витамини, антиоксиданти и пептиди, се постигат такива забележителни и мигновени резултати. Терапията бързо става популярна в Холивуд и се превръща в ежедневна грижа за лицето на много звезди.

It’s time for Primе!

Там, където вниманието към детайла има значение!

Адрес
гр. Бургас
ул. "Възраждане" №16
Имейл
office@primeaesthetic.bg
Телефон
098 888 6868

It’s time for Primе!

Там, където вниманието към детайла има значение!

Адрес
гр. Бургас
ул. "Възраждане" №16
Имейл
office@primeaesthetic.bg
Телефон
098 888 6868
За нас

Имаме голяма привилегия да създаваме красота и винаги да бъдем в това красиво очакване на перфектни резултати. Вие – нашите клиенти, ни вдъхновявате с вибрацията, която излъчвате, когато си тръгвате с усмивка и удовлетвореност от работата ни.

https://primeaesthetic.bg/wp-content/uploads/2023/07/imageGalery233211-2.png
Последвайте ни

Присъедини се към онлайн общността ни за да научавате първи за актулните тенденции в грижата за красотата и да не изпускате нашите промоции и специални предложения!

За нас

Имаме голяма привилегия да създаваме красота и винаги да бъдем в това красиво очакване на перфектни резултати. Вие – нашите клиенти, ни вдъхновявате с вибрацията, която излъчвате, когато си тръгвате с усмивка и удовлетвореност от работата ни.

Процедури
Последвайте ни

Присъедини се към онлайн общността ни за да научавате първи за актулните тенденции в грижата за красотата и да не изпускате нашите промоции и специални предложения!

Запази час