Често задавани въпроси за лазерната епилация с Primelase

21 юли 2018

1. Какви са ползите от процедурата с Primelase HR excellence?

Ето и отговорът на първия от Вашите въпроси за лазерната епилация: Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време и подобрява качеството на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и повлиява добре състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н

2. Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от фототипа кожа, вида на обработваната зона, дебелината и цвета на косъма, спецификите на всеки клиент. Обикновенно процедурите варират между 6 и 10.

3. Перманентно ли е обезкосмяването с Primelase HR excellence?

Primelase HR excellence елиминира постепенно активните фоликули (космитe в анагенна фаза на растеж) чрез последователни сесии. В определени случаи могат да възникнат фактори, активиращи растежа на косми от фоликули, които са били неактивни до момента. Пример за такъв фактор биха могли да бъдат хормоналнитe промени.

4. Болезнено ли е?

Процедурата е безболезнена и толeрантна към кожата. Някои клиенти могат да почувстват дискомфорт, топлина или боцкане. Други чувстват по-скоро студенина от охлаждащия накрайник на устройството. Страничните ефекти са минимални или никакви в зависимост от кожата, най-често се проявява зачервяване, което преминава бързо.

5. Колко дълго продължава процедурата?

Продължителността на процeдурата се определя от размера на обработваната зона. Горната устна може да отнеме до 5 минути, по 15 минути за подмишниците, а за краката между половин и 1 час.

6. Има ли противопоказания?

Лазерната епилация НЕ се препоръчва при:

• Бременност и кърмене

• Екземи

• Дерматити

• Хепатит

• Диабет

• Абсолютни противопоказания са остри инфекции, включително и херпес.

• Рак

 

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди. Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка. Зоните с бенки се очертават плътно с бял молив. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

7. Съществуват ли възрастови ограничения при подлагане на лазерна епилация?

Няма здравословни противопоказания. При тийнейджърите са необходими повече процедури за постигане на ефекта, защото те не са завършили развитието си, т.е. не са се появили всички косми.

8. Има ли странични ефекти?

Най-честите реакции включват зачервяване, остатъчна еритема и перифоликуларен оток.

9. Каква е разликата между лазерна епилация и фотоепилация?

Ето и отговорът на един от твоите въпроси за лазерната епилация. Основната разлика между двата метода е в технологията. И при двете епилации се произвежда светлинен лъч.

При лазерните системи, обаче той е концентриран и излъчва точната дължина на вълната, която е необходима за обработка на окосмяването. При третиране на космите топлината се абсорбира от фоликула и поради това рискът от изгаряне при лазерната епилация е минимален. Лазерните системи работят с енергия, която е няколко пъти по-силна от тази при устройствата за фотоепилация.

При фотоепилацията, обаче, съществува риск светлината да се абсорбира от околната тъкан. Това може да доведе до нагряване на пигмента на кожата и от там до изгаряне, когато се епилира по-тъмен тип кожа.  При фотоепилацията се произвежда широк спектър от дължини на вълните, които са по-малко ефективни.

10. Какъв интервал от време трябва да измине между всяка една от процедурите лазерна епилация?

Спазването на времевия интервал между отделните процедури оказва влияние върху постигането на трайния ефект. Процедурите следва да се извършват през определени интервали, препоръчителни за избраната. След постигане на трайно намаляване на окосмяването е необходимо веднъж годишно да се извършват поддържащи процедури.

11. Още от Вашите въпроси за лазерната епилация: “Как може да се премахва окосмяването между отделните процедури?”

Между отделните процедури обезкосмяването на избраната зона става чрез бръснене, депилатоарен крем или друго, което намалява дължината на косъма до нивото на кожата. Прилагането на методи, които премахват косъма с космения фоликул като използване на епилатор, отскубване с пинсета, прилагане на кола маска и други не е препоръчително.

12. Кога ще се забележи ефект от лазерната епилация?

Резултатите са индивидуални при всеки и зависят от различни фактори: цвят и дебелина на косъма, избрана зона, вид и мощност на използвания лазер, тип на кожата. Обработените във фаза на растеж косми след първата процедура са умъртвени и обикновено падат между 7 и 20 дни след процедурата. В този период очаквайте намаляване на окосмяването и забавяне на растежа му в третираната зона. Prime Lase HR exellens дава безконкурентен резултат още от първата процедура.

13. След процедура лазерна епилация има ли възстановителен период?

Макар понякога след лазерна епилация да е възможно да се появи леко зачервяване, не се изисква време за възстановяване. Веднага след процедурата можете да се завърнете към ежедневните си задължения.

14. Как лазерът премахва окосмяването?

Лазерите за отстраняване на косми излъчват светлина с определена дължина на вълната. За нея е известно, че се абсорбира от пигмента (цвета) в космения фоликул – без да се уврежда околната кожа. Светлината се преобразува в топлинна енергия, която на свой ред въздейства на космения фоликул, така че да не произвежда нови косми.

15. Необходимо ли е полагане на специални грижи за третираната зона след епилацията?

Да. За период от 2 седмици след процедурата е задължително нанасянето на фотозащитен крем с максимален фактор на защита SPF 50+, ако обработваните зони са открити. Това е необходимо, за да се елиминира риска от поява на пигментации след процедурата епилация с лазер.

5 дни след процедурата е препоръчително третираната зона да не се излага на силна и продължителна директна слънчева светлина или на ултравиолетовата светлина в солариума.

16. Защо временните методи за отстраняване на космите, като например кола маска, стимулират растежа им?

Козметичните кремове за пилинг и депилация са сред най-големите нарушители за стимулиране на растежа на косата. Когато коренът на косата се издърпва , за да се отстрани, кръвоснабдяването се повишава в областта, подхранваща космения фоликул. Когато този процес се извършва редовно, резултатът е растеж на много груби, дълбоко вкоренени косми. Повечето от клиентите са изненадани да научат, че чрез прилагане на кола маска са подхранвали растежа на космите по-интензивно.

It’s time for Primе!

Там, където вниманието към детайла има значение!

Адрес
гр. Бургас
ул. "Възраждане" №16
Имейл
office@primeaestetic.bg
Телефон
098 888 6868

It’s time for Primе!

Там, където вниманието към детайла има значение!

Адрес
гр. Бургас
ул. "Възраждане" №16
Имейл
office@primeaestetic.bg
Телефон
098 888 6868
За нас

Имаме голяма привилегия да създаваме красота и винаги да бъдем в това красиво очакване на перфектни резултати. Вие – нашите клиенти, ни вдъхновявате с вибрацията, която излъчвате, когато си тръгвате с усмивка и удовлетвореност от работата ни.

https://primeaesthetic.bg/wp-content/uploads/2023/07/imageGalery233211-2.png
Последвайте ни

Присъедини се към онлайн общността ни за да научавате първи за актулните тенденции в грижата за красотата и да не изпускате нашите промоции и специални предложения!

За нас

Имаме голяма привилегия да създаваме красота и винаги да бъдем в това красиво очакване на перфектни резултати. Вие – нашите клиенти, ни вдъхновявате с вибрацията, която излъчвате, когато си тръгвате с усмивка и удовлетвореност от работата ни.

Процедури
Последвайте ни

Присъедини се към онлайн общността ни за да научавате първи за актулните тенденции в грижата за красотата и да не изпускате нашите промоции и специални предложения!

Запази час