Извайване на тялото с VelaShape III

Оформяне на тялото с VelaShape III

Процедура за намаляване на целулита и изглаждане на кожата

С над 10 години опит в областта на медицинската естетика, десетки клинични проучвания и повече от 5 милиона процедури, извършвани в света, VelaShape е най-известният неинвазивен апарат за премахване на целулита, стягане на кожата и намаляване на подкожните мазнини. Процедурата е безопасна, бърза, безолезнена и напълно ефективна в борбата с упоритата портокалова кожа. Апаратът VelaShape III е трето и последно поколение машина, редуцираща целулита, което я прави 3 пъти по-ефективна от предходните модели.

Какво представлява процедурата?

Процедурата с VelaShape III е подходяща за премахване на целулита и намаляване на подкожните мазнини от седалището, бедрата, брича, краката, ръцете, двойната брадичка, корема и паласките. Процедурата представлява  контролирано загряване на подкожната тъкан до 40-45 градуса терапевтична температура. Загряването става след като апликаторът на машината с помощта на вакуум засмуква част от кожата и подкожната тъкан и силно я загрява в дълбочина до 15 мм. Когато третирната зона достигне необходимата терапевтична температура, в кожата се задействат процеси по стимулация на синтез на нов колаген (неоколагенеза), стягане на съществуващи колагенови фибри (колагенеза), както и механично притискане на мастните клетки, което води до намаляването на техния обем. Резултатът след серия от процедури на една и съща зона е по-стегната, по-гладка кожа и без целулит. Усещането по време на процедурата е за приятно затопляне в дълбочина. След процедурата се наблюдава зачервяване на кожата в продължение на няколко часа, но след това то напълно отшумява.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС

VelaShape III работи с 4 патентовани технологии. Апаратът съчетава най-мощната двуполюсна радиочестота, затопляща в дълбочина до 15 мм, инфрачервена светлина, която нагрява повърхността на кожата до 3 мм, и вакуум, който осигурява прецизно доставяне на енергия до дълбоките слоеве на кожата. Ролерен масаж подобрява лимфния дренаж и помага за извеждането на токсините от тялото посредством лимфата и черния дроб.

VelaShape III е единственият апарат в света, за който чрез клинични проучвания е доказано, че помага за синтеза на напълно нов колаген в кожата.

Предимства на процедурата

Колко е важен колагенът за кожата?

Колагенът съставлява почти 80% от кожата и се намира в средния слой, наречен дерма. Той работи заедно с друг протеин – еластин, за да придаде плътност и здравина на кожата и да ѝ осигури еластичност при опън.

С напредване на възрастта производството на колаген започва да се забавя – и това се случва по-рано, отколкото предполагаме. След 25-годишна възраст се разгражда повече колаген, отколкото се синтезира, затова започваме да виждаме фини линии и бръчки – естествен страничен ефект от изчерпания колаген в кожата. От средата на 20-те години започваме да губим около 1% от колагена си с всяка следваща година.

Външни фактори като вредно влияние на слънчеви лъчи, замърсяване, действие на свободни радикали в тялото и тютюнев дим също намаляват количеството на колагена.

ЗАПАЗИ СИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ОЩЕ СЕГА

Въпроси и отговори:

Кога ще видя първите резултати?

Подобряване на третирания участък може да се види още след първата процедура – кожата е по-гладка и по-стегната. Броят на процедурите е строго индивидуален и зависи от степента на целулита, състоянието на кожата и начина на живот. За оптимални резултати са необходими от средно 3 до 6 процедури, а това прави VelaShape III единственият апарат, който постига най-добри резултати след толкова малък брой процедури. Най-хубавото при процедурите с VelaShape III е, че резултатите се разгръщат във времето и се запазват дълго, поради стимулирането на процеса неоколагенеза – синтез на нов колаген.

С колко сантиметра мога да намаля от обиколката си?

Според клиничните проучвания, се съобщава за намаляване със средно от  1 до 3 см след една процедура. Едно скорошно проучване показва, че 100% от участващите са имали намаляване с най-малко 1,5 см. След 1-3 процедури обиколките се намаляват средно с 4-8 см. Силата на VelaShape III е в дълготрайното редуциране на целулита. Най-хубавото при процедурите с VelaShape III е, че резултатите се разгръщат във времето и се запазват дълго, поради стимулирането на синтеза на нов колаген.

Безопасна ли е процедурата?

Процедурата е безопасна и ефективна, подходяща за всички типове кожа, без да прави кожата фоточувствителна. До момента няма регистрирани странични ефекти върху здравето. Не се препоръчва единствено при бременност и кърмене, защото клинични проучвания върху такива жени не са провеждани-  след приключване на кърмене процедурата може да се прилага за възвръщане на формата на тялото след раждането.  Процедурата не се прилага в случаи на кожни заболявания в зоната, при коремна херния, върху зона с разширени вени, над татуировки, не се прави на клиенти с пейсмейкър. Препоръчително е да не сте се излагали активно на слънце или на солариум преди процедурата.

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата е безболезнена. Процедурата се усеща като топъл масаж в дълбочина, който за повечето клиенти е приятен и релаксиращ. Нормално е да се усеща топлина и след  процедурата, но в границите на комфорта. Кожата може да остане зачервена в продължение на няколко часа след процедурата, но после бързо ще се успокои.