Лазерна епилация - Лазерна епилация №1 в Бургас от Prime Aesthetic

В Prime Aestetic Center Ви предлагаме лазерна епилация от най-висок клас с най-мощния диоден лазер, познат в естетиката – Primelase HR Exellence

Prime aesthetic center Ви предлага БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ И ДЕМО ТЕСТ. Потърсете консултация с нашите специалисти преди процедурата за максимален ефект тук.

Какво представлява лазерата епилация?

Лазерна епилация преди по време и след

Лазерната епилация е процес на „селективна фототермолиза“. Това е иновативна технология за дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото, която се основава на селективно поглъщане на лазерни импулси от пигмента меланин, съдържащ се в косъма и придаващ неговия цвят.  Достигайки до фоликула, светлинната енергия се преобразува в топлинна до около 70 градуса и разрушава здравата връзка между булбуса и папилата, доставяща необходимите вещества и хормони, които го захранват. Така косменият фоликул е унищожен и не може да произведе нов косъм. Ето защо, лазерната епилация премахва трайно нежеланото окосмяване.

Защо повече от 15 милиони души по света се подлагат на лазерна епилация годишно?

 

 • по-дълготрайна е от всеки друг метод – космите по тялото се премахват само след средно 6-10 процедури, с поддържаща процедура средно веднъж годишно, а при някои хора и по-рано;
 • безболезнена в сравнение с други методи на обезкосмяване;
 • премахва обърнатите косми;
 • не дразни кожата и не предизвиква зачервявания;
 • не предизвиква възпаления на космения фоликул или пъпки;
 • сумарно в дългосрочен план е по-евтина от другите методи;
 • оставя подмладена, гладка и нежна на допир кожа.
КУПИ ПРОЦЕДУРА

Кои са предимствата на лазерна епилация с Primelase HR Exellence?

 

 • Primelase HR Exellence e най-мощната диодна технология в класа на диодните лазери- изключително мощен и прецизен в параметрите си, което определя крайния резултат след серия процудури;
 • осигурява безболезнена, безопасна и ефективна епилация за всеки фототип кожа- усещането по време на процедура е поносимо боцкане;
 • може да се ползва целогодишно, дори през лятото;
 • позволява третиране само 5 дни след излагане на активно слънце или солариум;
 • предпазва кожата от загряване и третира единствено космите;
 • подходяща е за всеки тип кожа, включително и за тъмни кожи с тен;
 • успешно премахва както тъмни и дебели, така светли и тънки косми, дори мъх;
 • подобрява състоянието на кожата, подмладява, правя я мека и гладка;
 • премахва обърнати косми и отстранява проблеми с фоликули и пъпчици;

Запиши се в Prime aesthetic center за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ И ДЕМО ТЕСТ тук.

Броят и здравината на космите по човешкото тяло се определя генетично. Обикновено развитието на космени фоликули приключва след пубертета. Под повърхността на кожата остават така наречените „спящи фоликули“.

Ние препоръчваме средно от 6 до 10 процедури, ако няма някаква хормонална особеност при клиента или други по-различни обстоятелства. Ето я и причината: по тялото космите имат цикличен растеж и не растат едновременно. При процедура лазерна епилация се унищожават ефективно космите, които се намират в анагенна фаза (когато косъмът е свързан с корена).

Фази в растежа на косъма

Установено е, че около 20% от космите в обработваната зона са в т.н. анагенна фаза на разтеж. Останалите косми са в другите две фази.  Косъмчетата растат до определен момент, след което естествено опадат и на тяхно място излизат нови. В различните зони това става с различна скорост. Това е и причината, поради която е невъзможно с една процедура да премахнем всички косми и налага провеждане на индивидуален брой процедури. Затова процедурите на лице се правят през 30-40 дни, на торса – през 45-60 дни, а на крака през 60-90 дни.

Ефекът е видим още след първата процедура, когато значителен брой космени фоликули биват унищожени, но за тяхното трайно редуциране са необходими средно 6-10 процедури, като броят е индивидуален. Лазерната епилация се счита за ефективна при редуциране на космите по тялото ни от 82% до 86%. Много често се спекулира, че лазерната епилация премахва 100% и завинаги окосмяването в дадена зона. Хората със 100% премахнати косми са едва около 3%. След приключване на курс от процедури е възможно да са останали неунищожени косми. Причината е в „спящите косми“, които не са израснали по време на сесиите. След време може да се наблюдава порастване на тънки и фини косми. При нужда се правят поддържащи процедури средно веднъж годишно, а при някои и по-рядко. Те целят унищожаване на въпросните „спящи косми“.

КУПИ ПРОЦЕДУРА

Primelase HR Exellence – последно поколение лазерна епилация:

 • най-мощният, бърз и ефективен диоден лазер;
 • подходящ за всеки фототип кожа и кожа с тен, за всеки тип косъм;
 • приложим целогодишно;
 • гарантиращ безболезнена, безвредна и дълготрайна епилация.

PrimeLaseHR Excellence е с дължина на вълната 810 nm. Дължината на вълната има значение за лазерната епилация,  защото светлинната енергия, която се привлича от меланина в косъма, се провежда до корена му и там се трансформира в топлинна, която унищожава фоликула му. Тази дължина на вълната се поглъща максимално добре от меланина в косъма и позволява достигането на целта – корена на косъма. Това осигурява значителна абсорбция на светлинната енергия от меланина, дори и при дълбоко разположените космени фоликули.

PrimeLaseHR Excellence е най-бързият  диоден лазер, познат в естетиката- до 4800 W. Притежава и най-кратката продължителност на импулса – само 3 милисекунди. 

Продължителността на импулса е времето, за което светлинната енергия достига до косъма и го загрява. Това е от изключително значение за резултата от лазерната епилация. Косъмът има способността да приема и отдава топлина, т.е. да се загрява и охлажда. Плътният косъм с много меланин загрява бързо и бавно отделя топлината. За унищожаването му е необходим по-дълъг импулс, доставящ достатъчно количество енергия до корена, която да се трансформира в топлинна и да го унищожи. Тънкият и светъл косъм с много малко меланин загрява бавно и отдава бързо поетата енергия. За унищожаването му не е достатъчно само да увеличим плътността на доставяната енергия, а и да въздействаме достатъчно бързо с кратък импулс.

Primelase HR Exellence използва много кратки импулси с висока контролирана енергия и скорост до 3 ms за максимални резултати – технологията USP (Ultra Short Pulse). Селективно разрушава космения фоликул,  запазва и защитава епидермиса и дермата. Светлината се абсорбира от пигмента меланин и се трансформира в температура около 70 градуса. Процедурата унищожава дори тънки и светли косъмчета, идеална е и за остатъчни косми.

Primelase HR Exellence е доказано най-ефективният диоден лазер за всеки фототип – от  I до VI. Нашият лазер може да се прилага дори на кожа с тен и е приложим целогодишно. По време на процедурите е необходимо да спазваме предписанията на специалистите относно предпазването от лъчите на слънцето и да планираме добре процедурите си, ако възнамеряваме да се излагаме активно на слънце.

Primelase HR Exellence разполага с патентована, вградена в накрайника, охлаждаща система, която прави процедурата една от най-безболезнените в сравнение с всички останали методи за обезкосмяване. „Crystal freeze“ технологията за охлаждане на апликатора, поддържаща постоянно ниво на температурата от 5°C на накрайника, дори в режим на изстрелване на импулсите. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно. По време на процедурата използваме контактен гел. Усещането по време на процедура е индивидуално: има хора, които имат по-силна чувствителност в някои зони, но повечето клиенти го определят като леко боцкане.

Допълнителна полза от лазерната епилация:

 • мека и гладка кожа;
 • отстранява „обърнати косми”;
 • подобрява състоянието дори на кожа с проблеми с фоликула, циреи, пъпки и др.

Primelase HR Exellence отстранява подкожни и обърнати косъмчета. Лазерната епиация подмладява цялостния вид на кожата, тя става по-гладка и мека.

КУПИ ПРОЦЕДУРА

Съвети за вкъщи при подготовка на кожата за лазерна епилация Prime aesthetic center

Преди процедура:

 • Не излагайте зоната на слънце или солариум поне 5-7 дни преди процедурата.
 • Не премахвайте окосмяването с кола маска, епилатор или други методи за обезкосмяване с отскубване, които премахват космите от корена, поне 20 дни преди процедурата.
 • Ако се налага излагане на слънце преди процедурата, използвайте UV защита 50+ поне 7 дни преди процедурата, за да няма активен тен.
 • Не се подлагайте на ексфолиация или пилинг поне 7 дни преди процедурата.
 • Не използвайте продукти за изкуствен тен, активатори на меланин и обезцветители на космите поне 15 дни преди процедурата.
 • Антибиотично лечение на кожни проблеми правят кожата фоточувствителна. По време на лечението не се прави лазерна епилация.
 • Скъсете до основа космите в зоната вечерта преди деня на процедурата (косъмчетата трябва да са скъсени до гладко, за да бъде ефективна и безболезнена процедурата). Можете да използвате самобръсначка, тример, депилатоар или ножичка. Бъдете внимателни с употребата на депилиращи кремове, ако сте чувствителни към тях- те съдържат киселина, която може да увреди кожата и да предизвика реакция с лазера. Кожата трябва да бъде в спокойно състояние – без наранявания и раздразнения.
 • В деня на процедурата не нанасяйте лосион, крем, дезодорант или друга козметика в зоната.
 • В деня на процедурата носете удобни дрехи, които да покриват зоните.
 • Препоръчително е преди започване на курс от процедури лазерна епилация да се изследва хормоналния баланс.
 • Потърсете консултация с нашите специалисти преди процедурата за максимален ефект.

 

След процедура:

 

 • След лазерна епилация коренът и самият косъм са унищожени. В последвалите дни се избутва корена и подкожната част на косъма, което се проявява с появата им на повърхността на кожата, имитирайки растеж. Космите, които са били в активен етап на растеж започват да падат. След време поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които са били във фаза на покой.
 • Не излагайте зоната на слънце или солариум поне 3-5 дни след процедурата.
 • Между две процедури лазерна епилация премахвайте косъмчетата единствено с метод, скъсяващ дължината им. Можете да използвате самобръсначка, тример или ножичка за зони по лицето. Бъдете внимателни с употребата на депилиращи кремове, ако сте чувствителни към тях. Не премахвайте окосмяването с кола маска, епилатор или друг метод на отскубване преди следващата процедура лазерна епилация.
 • За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем 50+.
 • Не се подлагайте на ексфолиация или пилинг поне 7 дни след процедурата.
 • Не посещавайте сауна/басейн поне 2 дни след процедурата.
 • Не използвайте вода над 36°C поне 2 дни след процедурата.
 • Не тренирайте интензивно поне 2 дни след процедурата.
 • След процедурата зоната трябва да бъде добре хидратирана, за да се избегне изсъхване и раздразнение.
 • Възможно е по време на курса от процедури лазерна епилация да се събудят нови „спящи“ фоликули, които след всяка процедура намаляват и оредяват
 • При поява на някой от страничните ефекти, описани по-горе, се препоръчва посещение при нашите специалисти.
КУПИ ПРОЦЕДУРА

Въпроси и отговори:

Кога е видим ефектът от процедурата?

Ефект от лазерната епилация се наблюдава още след първата процедура. По време на първата процедура лазерна епилация се унищожават фоликулите на косъмчетата, които са били в анагенна фаза на растеж:

 • косъмчетата ще бъдат избутани от кожата, симулирайки растеж;
 • косъмчетата ще започнат да падат най-рано 2 седмици след процедурата;
 • следва чист период без окосмяване, който продължава около 2-6 седмици(в зависимост от зоните);
 • ново окосмяване – малко преди да настъпи времето за следваща процедура, ще започнат да излизат новите косъмчета, които не са били третирани с лазерна епилация , защото не са били в анагенна фаза на растеж.

Какви са ползите от лазерна епилация Primelase HR Exellence?

Дълготрайното обезкосмяване се постига за кратък период от време чрез селективно отстраняване на космите в анагенна фаза на растеж и подобрява качеството на кожата. Помага за отстраняването на кистозни космии и при проблеми с фоликулите, при хипертрихозата и хидраденита. Премахват се така наречените „обърнати косми” и повлиява добре състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н

Колко процедури са необходими?

Отстраняване на нежеланото окосмяване с лазерна епилация изисква няколко сесии, тъй като по време на процедура можем да премахнем само космите, които са в анагенна фаза на растеж. След първите процедури е възможно гъстотата на космите да се увеличи, което е свързано със стимулацията на „спящите“ фоликули. След всяка процедура космите трайно намаляват до пълно терминално редуциране. Броят на процедурите зависи от обработваната зона, фототипа кожа,  структура и цвят на косъма, пол, възраст, хормонален дисбаланс и др. индивидуални особености на организма.  Обикновенно процедурите варират между 6 и 10.

Какъв е интервалът между отделните процедури?

Лазерната епилацията е ефективна, когато космите са в анагенна фаза на растеж, защото целим унищожаването на корена. По тялото космите не растат едновременно. Във всеки момент около 20 % от космените фоликули са в активна фаза. Затова процедурите на лице се правят през 30-40 дни, на торса – през 45-60 дни, а на крака – през 60-90 дни.

Кога трябва да правя поддържащи процедури?

Лазерната епилация с Primelase HR Exellence елиминира постепенно активните фоликули (космите в анагенна фаза на растеж) чрез последователни сесии. В определени случаи могат да възникнат фактори, активиращи растежа на косми от фоликули, които са били неактивни до момента (бременност, хормонален дисбаланс, менопауза, заболявания). Ако по време на курса от процедури не са спазвани периодите, пропуснати са ангенни фази, имало е тен и сме съобразявали параметрите с това, може също да се наложи поддръжка. Поддържащи процедури се правят, когато или ако забележите растеж, който е забележим или ви притеснява.
Средно с 6 до 10 процедури успяваме да унищожим окосмяването и поддържащите процедури се налагат рядко – през 1 година, а при някои хора и по-рядко. Важно е да не се пропуска анагенна фаза, т.е. при започвне на курса да се спазват датите за всяка следваща процедура.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Процедурата е безболезнена и толерантна към кожата. Някои клиенти могат да почувстват дискомфорт, топлина или боцкане там, където окосмяването е по-гъсто и по-плътно. Със всяка процедура космите се редуцират и изтъняват, с което усещането намалява. В сравнение с методите на отскубване като кола маска например, лазерната епилация с Primelase HR Exellence е в пъти по-комфортен метод. Други чувстват по-скоро студенина от охлаждащия накрайник на апарата, който намалява усещането за топлина от подадената енергия. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно. По време на процедурата използваме и контактен гел. Ефективна и безопасна процедура е тази, при която се усеща поносимо боцкане.

Безопасна ли е процедурата?

Безопасността на Primelase HR Exellence e доказанa чрез множество клинични проучвания, проведени от производителя Cocoon Medical. Доказани са редица ползи от лазерната епилация за кожата.

Колко време продължава процедурата?

Продължителността на процедурата се определя от размера на обработваната зона. Горната устна може да отнеме до 5 минути, подмишниците – до 15 минути, а краката – около 30 мин.. Епилацията на цяло тяло трае до 1 час.

Как да премахваме окосмяването преди и между процедурите?

Космите трябва да бъдат гладко избръснати, за да можем да направим ефективна процедура лазерна епилация. Методи за обезкосмяване, които отскубват косъма от корен не са подходящи, защото лазерният импулс трябва да стигне до корена на косъма, за да унищожи фоликула му. Ако космите се почистват по принцип с такъв метод, преди първата лазерна процедура трябва да се изчака поне 3 седмици, за да може да израстат нови косъмчета, свързани с корен. Обезкосмяването между процедури лазерна епилация трябва да става само метод, скъсяващ  дължината на косъма: бръснене, тример, подрязване с ножичка, депилатоар, но в никакъв случай с отскубване. Косъмчетата няма да загрубеят и да боцкат, защото лазерната епилация има видим ефект още след първата процедура.

Кои зони не се обработват?

Преди започване на процедура операторът внимателно оглежда зоната, която ще се обработва. Зоните с бенки, пигментни петна и лунички се покриват плътно с бял молив с цел да се неутрализира лазерната енергия. Белият цвят не абсорбира лазерния импулс. Изпъкнали бенки и татуировки не се обработват. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

Има ли сезонност процедурата? Обработва ли се кожа с тен?

Процедурата е приложима целогодишно. Диодният лазер е технология “златен стандарт” в лазерната епилация – може да работи ефективно и безопасно на всеки фототип кожа (I-VI). Успешно отстранява терминални (тъмни и дебели) косми и велус (мъхести) косми. Лазерната епилация с Primelase HR Excellence е приложима за всеки тип кожа – включително и върху кожа с естествен или придобит тен от слънце или солариум. Единственото важно условие е кожата да е в спокойно състояние – да не е изгоряла, зачервена, суха или белеща се. Минимум 5 дни след активно излагане на UV лъчение, може да се направи лазерна процедура.

Може ли да отстрани светли и тънки косми от лицето?

С Primelase HR Exellence се третират от тънки и светли до дебели и тъмни косми. Това е най-ефективният диоден лазер за отстраняване на тънки и светли косми, дори по лицето, въпреки че ефектът се постига по-бавно и с повече процедури. Космите без пигмент – бели и старчески косми, не могат да бъдат отстранени с лазерна епилация.

Съществуват ли възрастови ограничения при подлагане на лазерна епилация?

Лазерна епилация може да се започне от всеки, който желае да премахне трайно окосмяването си. Няма здравословни противопоказания. При тийнейджърите са необходими повече процедури за постигане на ефекта, защото те не са завършили развитието си, т.е. не са се появили всички терминални косми. Процедурата няма здравословни противопоказания. За всички под 18 годишна възраст се изисква съгласието на родител/настойник.

Има ли странични ефекти?

Страничните ефекти от обезкосмяване с Primelase HR Exellence са изключително приятни: отстранява подкожни и врастнали косъмчета. Така елиминираме подкожните косми и подобряваме цялостния вид на кожата, тя става по-гладка и мека. Рядко след процедура се проявява зачервяване, остатъчна еритема и перифоликуларен оток, което преминава бързо?

При някои хора е възможно да се получи сърбеж след процедурата ако те са фоточувствителни. В редки случаи може да се получи изгаряне на кожата при неспазване на изискванията от нашите специалисти. Възможна е поява на хипер или хипо пигментация. Всички тези странични ефекти са временни и кожата се възстановява, при различните случаи за различно време.

Облъчва ли ни лазерната епилация?

Лазерната епилация не облъчва тялото. Лъчението не засяга околните тъкани и е нейонизиращо.

Има ли риск от изгаряне на кожата?

Риск от повърхностно изгаряне на кожата има. Можем да намалим риска, спазвайки следните съвети:

 • Препоръчително е кожата да е в спокойно състояние, с естествен тен или близък до него. Ако се налага излагане на слънце преди процедурата, използвайте UV защита 50+ поне 7 дни преди процедурата, за да няма активен тен.
 • Не излагайте зоната на слънце или солариум поне 5-7 дни преди процедурата. След процедурата може да посетите отново солариум или активно да се изложите на слънце след 3-5 дни.
 • Не използвайте продукти за изкуствен тен, активатори на меланин и обезцветители на космите поне 15 дни преди процедурата.
 • Не се подлагайте на ексфолиация или пилинг поне 7 дни преди процедурата.
 • Антибиотично лечение на кожни проблеми правят кожата фоточувствителна. По време на лечението не се прави лазерна епилация.

По време на процедурата усещането трябва да е поносимо боцкане. Информирайте оператора, ако усещате силно затопляне, което може да е сигнал за изгаряне на кожата. Потърсете консултация с нашите специалисти преди процедурата за максимален ефект.

Кога е видим ефектът от процедурата?

Ефект от лазерната епилация се наблюдава още след първата процедура. По време на първата процедура лазерна епилация се унищожават фоликулите на косъмчетата, които са били в анагенна фаза на растеж:

 • косъмчетата ще бъдат избутани от кожата, симулирайки растеж;
 • косъмчетата ще започнат да падат най-рано 2 седмици след процедурата;
 • следва чист период без окосмяване, който продължава около 2-6 седмици(в зависимост от зоните);
 • ново окосмяване – малко преди да настъпи времето за следваща процедура, ще започнат да излизат новите косъмчета, които не са били третирани с лазерна епилация , защото не са били в анагенна фаза на растеж.

Може ли лазерната епилация да увреди яйчниците?

Лазерният импулс се абсорбира от меланина в косъма и се превръща в топлина, която унищожава космения фоликул, разположен в дермата. Лазерният импулс не може да достигне вътрешен орган.

Успешно ли е обезкосмяването при хора с хормонален проблем?

Лазерната епилация е най-подходящият метод за обезкосмяване за хора с хормонален дисбаланс. Хормоналните проблеми влияят върху вида на космените фоликули, а не върху техния брой – превръщат светлите и тънки косми в плътни и тъмни косми. След всяка лазерна процедура се намалява количеството космени фоликули. В случай на хормонален дисбаланс може да са необходими по-голям брой сесии за постигане на задоволителни резултати. Тук причината е че поради хормоналния дисбаланс, появата на нови косми е непредвидима. Така че правилото 6-10 процедури не важи.

Каква е разликата между лазерната епилация и фотоепилацията?

Общото между тях е премахването на окосмяването посредством светлинна енергия. Основните разлики са в източника на светлина и вида светлина. Като в случая при лазерната епилация, светлината е монохроматична (един цвят), а при фотоепилацията – полихроматична (много цветове) При лазерната епилация се произвежда концентрирана светлинна енергия с определена дължина на вълната, необходима за разрушаване на космения фоликул.

При фотоепилацията се произвежда широк спектър от дължини на вълните, които са по-малко ефективни. Лазерните системи работят с енергия, която е в пъти по-силна от тази при фотоепилацията.

Ефективността на лазерната епилация е по-голяма поради концентрирания поток светлина с определена дължина на вълната, която се абсорбира по-добре от пигмента в косъма.

Как протича процедурата лазерна епилация?

 • Обсъждаме резултатите, реакцията на кожата и удовлетвореността от предходната процедура за обезкосмяване;
 • Попълваме формуляр декларация за информирано съгласие;
 • Проверяваме зоната – да е гладко скъсена дължината на косъмчетата над повърхността на кожата, за наличие на тен, сухота, бенки, лунички, татуйровки и др.;
 • Почистваме и дезинфекцираме зоната;
 • Клиентът поставя предпазни очила и се настанява за процедурата;
 • Използваме еднократни консумативи по време на цялото обслужване;
 • Задаваме параметри на апарата, които съобразяваме с фототипа и данни от предходната процедура – използвани параметри, реакция на кожата, удовлетвореност от резултата;
 • Операторът следи внимателно реакцията на кожата по време на лазерната епилация и обработваната зона;
 • Нанасяме успокояващ крем след приключване на процедурата, а за откритите зони – задължително слънцезащитен крем с фактор на защита SPF 50+;
 • Параметрите от процедурата се записват в досието на клиента;

Лазерът се почиства и дезинфекцира след процедурата.

Има ли възстановителен период след процедурата?

Лазерната епилация не изисква възстановителен период. Понякога, непосредствено след лазерна епилация е възможно да се появи леко зачервяване, парене или лек оток в третираната зона, което отшумява от няколко минути до 1-2 часа.

Prime aesthetic center Ви предлага БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ И ДЕМО ТЕСТ. Потърсете нашите специалисти преди процедура за максимален ефект тук.