Съвети за лазерна епилация

Съвети за лазерна епилация
Съвети за лазерна епилация

Възползвай се от нашите съвети за лазерна епилация, за да постигнеш максимални резултати!

Преди процедура :

  • Косъмчетата на избраната зона трябва да бъдат гладко избръснати прeди процедурата и да не са били отскубвани поне 14 дни за зони на лицето и 20 дни за такива на тялото. Избягвайте използването на пинсети, кола маска, eлектролиза, домашен епилатор или други видове методи за обезкосмяване, които премахват космите от корена. През този период, можете да използвате само методи, скъсяващи дължината на косъмчетата.
  • Светлинната енергия при лазерната епилация достига по-лесно до корена, когато косъмът е къс. Скъсяването на косъмчетата в нощта преди процедурата осигурява безопасност и ефективност при изпълнението на процедурата.
  • Избягвайте излагане на зоната на слънце поне 5 дни, а на солариум- поне 7 дни преди процедурата.

След процедура:

  • Лазерната епилация унищожава корeна на самия косъм. В следващите дни се избутва корeна и подкожната част на косъма, което се проявява с появата им на повърхността на кожата, имитирайки растеж. Космитe, които са били в активен eтап на растеж, започват да падат в следващите дни. След време поникват нови- това са „заспалитe“ косми, които са били във фаза на покой.
  • Избягвайте излаганe на слънце на третираната зона /солариум/ поне 3-5 дни след процедура.
  • За превенция препоръчваме употребата на висок фактор слънцезащитен крем.
  • След започване на процедурите за лазерна епилация обезкосмяването е препоръчително да става чрез бръснене, депилатоар или тример- метод, премахващ косъма до повърхността на кожата.

Заповядайте в Прайм Естетик, за да получите първокласна услуга за трайно обезкосмяване с лазер Primelase!