Въпроси за лазерната епилация и кислородната терапия за лице

Често задавани въпроси

Какви са ползите от процедурата с Primelase HR excellence?

Ето и отговорът на първия от Вашите въпроси за лазерната епилация: Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време и подобрява качеството на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и повлиява добре състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от фототипа кожа, вида на обработваната зона, дебелината и цвета на косъма, спецификите на всеки клиент. Обикновенно процедурите варират между 6 и 10.

Перманентно ли е обезкосмяването с Primelase HR excellence?

Primelase HR excellence елиминира постепенно активните фоликули (космитe в анагенна фаза на растеж) чрез последователни сесии. В определени случаи могат да възникнат фактори, активиращи растежа на косми от фоликули, които са били неактивни до момента. Пример за такъв фактор биха могли да бъдат хормоналнитe промени.

Болезнено ли е?

Процедурата е безболезнена и толeрантна към кожата. Някои клиенти могат да почувстват дискомфорт, топлина или боцкане. Други чувстват по-скоро студенина от охлаждащия накрайник на устройството. Страничните ефекти са минимални или никакви в зависимост от кожата, най-често се проявява зачервяване, което преминава бързо.

Колко дълго продължава процедурата?

Продължителността на процeдурата се определя от размера на обработваната зона. Горната устна може да отнеме до 5 минути, по 15 минути за подмишниците, а за краката между половин и 1 час.

Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:
• Бременност и кърмене
• Екземи
• Дерматити
• Хепатит
• Диабет
• Абсолютни противопоказания са остри инфекции, включително и херпес.
• Рак
Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди. Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка. Зоните с бенки се очертават плътно с бял молив. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

Съществуват ли възрастови ограничения при подлагане на лазерна епилация?

Няма здравословни противопоказания. При тийнейджърите са необходими повече процедури за постигане на ефекта, защото те не са завършили развитието си, т.е. не са се появили всички косми.

Има ли странични ефекти?

Най-честите реакции включват зачервяване, остатъчна еритема и перифоликуларен оток.

Каква е разликата между лазерна епилация и фотоепилация?

Ето и отговорът на един от твоите въпроси за лазерната епилация. Основната разлика между двата метода е в технологията. И при двете епилации се произвежда светлинен лъч.

При лазерните системи, обаче той е концентриран и излъчва точната дължина на вълната, която е необходима за обработка на окосмяването. При третиране на космите топлината се абсорбира от фоликула и поради това рискът от изгаряне при лазерната епилация е минимален. Лазерните системи работят с енергия, която е няколко пъти по-силна от тази при устройствата за фотоепилация.

При фотоепилацията, обаче, съществува риск светлината да се абсорбира от околната тъкан. Това може да доведе до нагряване на пигмента на кожата и от там до изгаряне, когато се епилира по-тъмен тип кожа.  При фотоепилацията се произвежда широк спектър от дължини на вълните, които са по-малко ефективни.

Какъв интервал от време трябва да измине между всяка една от процедурите лазерна епилация?

Спазването на времевия интервал между отделните процедури оказва влияние върху постигането на трайния ефект. Процедурите следва да се извършват през определени интервали, препоръчителни за избраната. След постигане на трайно намаляване на окосмяването е необходимо веднъж годишно да се извършват поддържащи процедури.

Още от Вашите въпроси за лазерната епилация: “Как може да се премахва окосмяването между отделните процедури?”

Между отделните процедури обезкосмяването на избраната зона става чрез бръснене, депилатоарен крем или друго, което намалява дължината на косъма до нивото на кожата. Прилагането на методи, които премахват косъма с космения фоликул като използване на епилатор, отскубване с пинсета, прилагане на кола маска и други не е препоръчително.

Кога ще се забележи ефект от лазерната епилация?

Резултатите са индивидуални при всеки и зависят от различни фактори: цвят и дебелина на косъма, избрана зона, вид и мощност на използвания лазер, тип на кожата. Обработените във фаза на растеж косми след първата процедура са умъртвени и обикновено падат между 7 и 20 дни след процедурата. В този период очаквайте намаляване на окосмяването и забавяне на растежа му в третираната зона. Prime Lase HR exellens дава безконкурентен резултат още от първата процедура.

След процедура лазерна епилация има ли възстановителен период?

Макар понякога след лазерна епилация да е възможно да се появи леко зачервяване, не се изисква време за възстановяване. Веднага след процедурата можете да се завърнете към ежедневните си задължения.

Как лазерът премахва окосмяването?

Лазерите за отстраняване на косми излъчват светлина с определена дължина на вълната. За нея е известно, че се абсорбира от пигмента (цвета) в космения фоликул – без да се уврежда околната кожа. Светлината се преобразува в топлинна енергия, която на свой ред въздейства на космения фоликул, така че да не произвежда нови косми.

Необходимо ли е полагане на специални грижи за третираната зона след епилацията?

Да. За период от 2 седмици след процедурата е задължително нанасянето на фотозащитен крем с максимален фактор на защита SPF 50+, ако обработваните зони са открити. Това е необходимо, за да се елиминира риска от поява на пигментации след процедурата епилация с лазер.
5 дни след процедурата е препоръчително третираната зона да не се излага на силна и продължителна директна слънчева светлина или на ултравиолетовата светлина в солариума.

Защо временните методи за отстраняване на космите, като например кола маска, стимулират растежа им?

Козметичните кремове за пилинг и депилация са сред най-големите нарушители за стимулиране на растежа на косата. Когато коренът на косата се издърпва , за да се отстрани, кръвоснабдяването се повишава в областта, подхранваща космения фоликул. Когато този процес се извършва редовно, резултатът е растеж на много груби, дълбоко вкоренени косми. Повечето от клиентите са изненадани да научат, че чрез прилагане на кола маска са подхранвали растежа на космите по-интензивно.

Очакваме те в Прайм Естетик Център!

Какво означава терапия на Intraceuticals?

Разбирайки важната роля, която хиалуроновата киселина играе за здравето и външния вид на кожата, Intraceuticals стига до откритие. То гласи, че при приложение на хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло кожата става добре хидратирана, по-млада и жизнена. Терапия на Intraceuticals означава процес на нанасяне върху кожата на хидрофилен (водолюбив) серум, с технология на базата на хиалуронова киселина. Освен това тези терапии осигуряват на кожата необходими вещества като витамини, антиоксиданти, терапевтични средства на растителна основа и амино пептиди.

При какви кожни проблеми помагат терапиите на Intraceuticals?

Терапиите на Intraceuticals допринасят за повишаване на хидратацията на кожата и са подходящи за суха и дехидратирана кожа, за кожа с признаци за преждевременно стареене. Също и за чувствителна или увредена от слънцето кожа, кожа с кафяви петна, отпусната кожа, кожа с неравна текстура или податлива към дефекти кожа, както и за премахване на фини линии и бръчки.

Какво представлява хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло?

Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло е най-леката форма на хиалуронова киселина. Тази специална бързодействаща форма на хиалуронова киселина е в основата на всички терапии на Intraceuticals и е включена във всички продукти на компанията. Хиалуроновата киселина естествено се свързва с водните молекули и допринася за балансиране на нивата на хидратация на кожата и за поддържане на дълготрайно овлажняване. Помага на кожата сама да увеличи обема си и допринася за подобряване на обема и плътността на кожата. Намалява и изглажда фините линии и бръчките. Подпомага за охлаждането и успокояването на чувствителна кожа или кожа, раздразнена от фактори на околната среда. Хиалуроновата киселина активно извлича други полезни за кожата вещества и ги насочва към нея, и също така повишава абсорбцията на всички ефективни съставки.

Какво представлява нанасяне на хиалуронова киселина в слоеве?

За нанасяне на хиалуронова киселина в слоеве се използва хиалуронова киселина с различно молекулно тегло. По-точно това е хиалуронова киселина в три форми с различни тегла или размери на молекулите. Тяхното съвместно действие силно подобрява привличането и задържането на влага от кожата.

Може ли системата Intraceuticals да се използва с друга продуктова линия?

Intraceuticals са разработили линия от продукти, предназначени за подсилване на естествения фактор, определящ хидратацията на кожата, като едновременно с това осигуряват важни витамини и стягат кожата. Продуктите на Intraceuticals са разработени така, че да осигурят дълготрайни резултати от терапията, като продължават да хидратират кожата и поддържат получените резултати в периода между терапиите на Intraceuticals. Intraceuticals е нишов бранд, като продуктите са формулирани така, че да се използват заедно и да подобрят действието на други продуктови линии и/или професионални терапии.

Може ли терапиите на Intraceuticals да се прилагат заедно с терапии, провеждани с други апарати?

Не е необходимо да се прилага ексфолираща терапия преди терапия на Intraceuticals. Ако желаете обаче може да приложите микродермабразио или друг физически метод за ексфолиация преди провеждането на терапия Intraceuticals. Също така могат да се използват ултразвуково почистване или ултразвукови устройства преди терапия на Intraceuticals. Светлинна терапия и терапия с микротокове могат да се провеждат след терапия на Intraceuticals, като се наблюдава подобрение на резултатите от тях благодарение на терапията Intraceuticals.

Съществуват ли противопоказания за приложение на терапиите на Intraceuticals?

Технологията, използваща хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, подобрява абсорбцията на веществата, нанесени върху кожата преди или след терапия на Intraceuticals. По тази причина не трябва да се извършва химически пилинг непосредствено преди терапия на Intraceuticals. Освен това, съставки с непредсказуемо действие, например алфа хидрокси киселини, ретиноли и хидрохинон не трябва да се използват непосредствено преди или след терапия на Intraceuticals. Кажете на клиентите да изчакат 24-48 часа преди отново да започнат да използват алфа хидрокси киселини, ретиноева киселина или хидрохинон при грижа за кожата у дома.

Могат ли да се използват продукти от други компании в системата на Intraceuticals?

Само продуктите на Intraceutical са тествани и за тях е доказано, че са стабилни и безопасни при наличието на кислород. Използването на нетествани продукти незабавно анулира гаранцията на Системата, отменя отговорността на Intraceuticals и може да повреди системата или да причини нараняване.

Защо пластичните хирурзи и дерматолозите използват Intraceuticals в протоколите си?

Нашите лекари понякога препоръчват терапия Rejuvenate във връзка с неаблативни лазерни процедури за възстановяване на кожата. Терапията Rejuvenate често се препоръчва от лекарите за успокояване и охлаждане на кожата след неаблативна Fraxel терапия, след IPL или 5-7 дни след дълбок пилинг.

Безопасно ли е?

Терапиите на Intraceuticals може да се използват при чувствителна кожа и кожа, склонна към розацея. Също така може да се препоръчат и като охлаждащо успокояващо лечение за кожа, изложена на слънце и вятър.

Мога ли да използвам терапии и продукти на Intraceuticals, ако съм бременна или кърмя?

Козметиката и козметичните средства не преминават изпитвания за репродуктивна токсичност и поради това продуктите на Intraceuticals не са тествани в това отношение. Дали продуктите трябва да се използват по време на бременност е въпрос на личен избор на клиента и лекаря. Клиентите трябва обсъдят този въпрос с лекар.

Провеждани ли са изпитвания с продукти на Intraceuticals върху животни?

Не, продуктите не са изпитвани върху животни.

Какво отличава Intraceuticals от конкуренцията?

Нашите конкуренти се фокусират върху ползите от кислорода, като в основния протокол за терапия кислородът обикновено се пулверизира или пръска върху кожата. Кислородът, пръскан във въздуха, веднага се абсорбира във въздуха. При технологията на Intraceuticals кислородът се прилага под налягане и по много специфичен начин, така че патентованият продукт с хиалуронова киселина да се приложи директно в кожата. Именно благодарение на тази комбинация от кислород под налягане и продукт с хиалуронова киселина, съдържащ витамини, антиоксиданти и пептиди, се постигат такива забележителни и мигновени резултати.

Въпроси за лазерната епилация

Privacy Policy Settings

Запази час