NuEra Tight осигурява най-мощното и персонализирано премахване на целулит - Prime Aesthetic Center

1 април 2022

Синтезът на нов колаген намалява и предотвратява портокаловата кожа

В тази статия ще ви обясним подробно за структурата на целулита, какво го причинява и как чрез стимулация на нов колаген и еластин с NuEra Tight могат да се намалят и премахнат портокаловите тръпчинки.

За съжаление наличието на целулит може да повлияе на увереността на жената, а това да рефлектира на качеството на социалния и личния й живот. Тъй като при дамите съединителна тъкан е по-податлива към това състояние, при тях се развива по-често в сравнение с мъжете. Редица фактори допринасят за появата на целулит, включително начинът на живот, генетични и хормонални фактори. Сред основните причини е, че с напредване на възрастта по-ниският естроген води до намаляване на колагена и еластина в съединителната тъкан.

Ролята на колагена за превенцията и изглаждането на целулита

За да обясним по-точно какво е целулитът, първо трябва да разберете каква е ролята на колагена. Колагенът изгражда почти 80% от кожата и се намира в средния слой, наречен дерма. Той работи заедно с другите два протеина – еластин и хиалуронова киселина, за да придаде плътност и здравина на кожата и да й осигури еластичност. Колагенът е протеинова структура и когато става дума за целулит, той е отговорен за запазването на мазнините там, където им е мястото. Има функция на защитна лента, която ако изтънее, мазнините се издигат до повърхността на кожата и изпъкват, причинявайки неравномерни вдлъбнатини или ефект на трапчинки. Така целулитът става видим.

Намалените нива колаген водят до нарушаване гладката и равномерна текстура на кожата, така желана от всички жени. Самите мастни клетки могат да увеличат обема си до 60 пъти, което значително да измени цялостната структура и релеф на подкожната тъкан и да доведе до образуването на портокалова кожа. При своето нарастване, освен че променят релефа на кожата, мастните клетки притискат и кръвоносните и лимфни съдове и така затрудняват микроциркулацията на кожата Със задълбочаване на проблема тези нарушения водят до натрупването на отпадни продукти и лимфен застой в подкожната тъкан, което превръща целулита от естетичен, в метаболитен и здравословен проблем.

Лечение на целулит

Добавките с колаген, както и стимулацията на колагенообразуването чрез светлинни технологии, могат да укрепят защитната лента, която възпрепятства мастните клетки да преминат през нея. Спортът и увеличаването на мускулната маса също допринасят кожата да изглежда по-гладка и стегната, а целулитът по-малко забележим.

Сертифициран и патентован метод за разбиване на целулит, препоръчан от специалистите, е терапията с Nu Era RF от Lumenis. Технологията е целенасочен подход за премахване и превенция на целулит.

NuEra Tight намалява целулита, като ремоделира мастната тъкан и активира колагеносинтеза

NuEra Tight™ е първият апарат в естетичната дерматология, с който могат да се обработват всички дълбочини на тъканите и по-специално мастната и съединителната. Като създава локализирана топлина, целта на терапията е да повиши температурата в тъканите и да ги трансформира. Възможността топлината да проникне в най-дълбоките слоеве на тялото осигурява най-мощното и неинвазивно премахване на целулит досега. Тази прецизна точност на дълбочина и температура в комбинация с механичен масаж за манипулация на съединителната тъкан, дава на терапевтите контрол върху намаляването на целулит повече  от всякога.

Терапията срещу целулит с NuEra Tight е насочена едновременно както към мазнините, така и към тънката кожа, тъй като активира колагенообразуването. Мастната тъкан се характеризира с много по-малко разсейване на електрическото поле в кожата, което благоприятства възможността за достигане на по-висока температура при нагряване. Продължителното нагряване на мастната тъкан с радиочестотна енергия води до липолиза и унищожаване на мастните клетки. Те естествено се резорбират в тялото чрез лимфната система. Загряващият ефект върху кожата я превключва в „лечебен режим”, стимулирайки естествената активност на фибробластите да синтезират хиалуронова киселина, еластин и колагенови влакна, което води до подобрение на различни тъканни характеристики. Резултатът е уплътняване и стягане на отпуснатите тъкани на подкожно ниво за редукция на целулита и подмладяване.

Това създава стягащ и обемен ефект върху кожата. Като резултат неестетичният вид на целулита е подобрен, тъй като мастните клетки са намалени, а кожата е по-плътна и еластична.

Изключителни резултати с персонализиране на терапията

Резултатите и броят на сесиите могат да варират в зависимост от състоянието на кожата и тежестта на проблема, физиологичното състояние – генетични фактори, възраст, пол, хормонален статус, общо здравословно състояние. И все пак според предварително обсъдената цел терапевтът изготвя персонализиран план с подходяща дълбочина на терапията. Автоматичният контрол на мощността и температурата гарантира, че се поддържа терапевтичната температура по време на цялата процедурата, като така се осигурява постоянно по-голяма ефикасност и безопасност.

Терапевтът за първи път има по-голям контрол при третирането на всеки от тъканните слоеве с подходящите параметри за всеки състав на тъканта с цел постигане на терапевтична сесия с максимално голямо въздействие. Възможността за персонализиране на процедурата е сред най-големите предимства на NuEra Tight. Клиентът получава най-работещата и ефективна процедира, подходяща за неговия индивидуален проблем. Терапията е съобразена с анатомията на тялото, възрастта, хидратацията на кожата, отпуснатост, ниво на мазнини, степен на целулит и много други фактори. Подобрението е след първата сесия, а резултатите се разгръщат до шест месеца след последната процедура. За оптимален резултат и дълготраен ефект се препоръчват от 6 до 8 сесии в интервал от 7-10 дни и 2 поддържащи процедури годишно.

It’s time for Primе!

Там, където вниманието към детайла има значение!

Адрес
гр. Бургас
ул. "Възраждане" №16
Имейл
office@primeaesthetic.bg
Телефон
098 888 6868

It’s time for Primе!

Там, където вниманието към детайла има значение!

Адрес
гр. Бургас
ул. "Възраждане" №16
Имейл
office@primeaesthetic.bg
Телефон
098 888 6868
За нас

Имаме голяма привилегия да създаваме красота и винаги да бъдем в това красиво очакване на перфектни резултати. Вие – нашите клиенти, ни вдъхновявате с вибрацията, която излъчвате, когато си тръгвате с усмивка и удовлетвореност от работата ни.

https://primeaesthetic.bg/wp-content/uploads/2023/07/imageGalery233211-2.png
Последвайте ни

Присъедини се към онлайн общността ни за да научавате първи за актулните тенденции в грижата за красотата и да не изпускате нашите промоции и специални предложения!

За нас

Имаме голяма привилегия да създаваме красота и винаги да бъдем в това красиво очакване на перфектни резултати. Вие – нашите клиенти, ни вдъхновявате с вибрацията, която излъчвате, когато си тръгвате с усмивка и удовлетвореност от работата ни.

Процедури
Последвайте ни

Присъедини се към онлайн общността ни за да научавате първи за актулните тенденции в грижата за красотата и да не изпускате нашите промоции и специални предложения!

Отстъпки -15% с код PRIME15 на място или онлайн 10.05-10.06.24

X
Запази час